CLEAN UP THE LAKE
Help ons het 'zwerfafval' tegen te gaan!
Op zaterdag 28 september vanaf 14:30 uur zal de eerste editie van Clean Up The Lake plaatsvinden bij Jachthaven Kortenhoef. De start van een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij wij met zo veel mogelijk vrijwilligers het water van de Wijde Blik en omgeving van allerhande afval te ontdoen. Iedereen is welkom en Jachthaven Kortenhoef stelt hierbij al zijn motorboten en kano’s gratis beschikbaar.

Zwerfafval is voor veel mensen een doorn in het oog. Het is al het afval dat - bewust of onbewust - is achtergelaten of beland op plekken waar het niet hoort, zo ook in en rondom de Wijde Blik. Zwerfafval bestaat vooral uit sigarettenpeuken, kauwgom en verpakkingsafval zoals snoepwikkels, flesjes, blikjes en meer. Wij als Jachthaven Kortenhoef informeren onze gasten zo goed mogelijk om ervoor te zorgen dat afval netjes gedeponeerd wordt. We willen met z’n allen nog jarenlang in schoon water zwemmen en recreëren.

Het is van maatschappelijk belang om aan het eind van de zomer zwerfafval te verwijderen uit dit prachtige gebied, zodat we ook in de toekomst nog kunnen genieten van de mooie omgeving.

Een wethouder van gemeente Wijdemeren zal het startsein geven. Aan een lekkere versnapering is ook gedacht, Restaurant Docks Fish & Grill zal de catering verzorgen. Tevens zal er een spreker van “Natuurmonumenten” een inspirerend verhaal vertellen over het gebied en zwerfafval, zo wordt het ook nog een educatieve middag voor de kinderen en vrijwilligers!

In samenwerking met verschillende bedrijven zoals Nederland Schoon, Rabobank, Ondernemend Wijdemeren, Ottenhome, Office Centre Hilversum, Renewi, Gemeente Wijdemeren, Provincie NH en Natuurmonumenten zullen wij deze dag tot een groot succes gaan maken. Helpen jullie ons mee het zwerfafval tegen te gaan?

Meer informatie of wil je je gratis aanmelden? Dat kan via: info@jachthavenkortenhoef.nl