Sup huren Loosdrecht

Type
SUP
Aantal personen
1 persoon
Extra's
Suppen door prachtig natuurgebied
Prijs
€ 40,00
Opzoek naar een sportieve activiteit? Bij Jachthaven Kortenhoef kun je nu een sup huren!

Binnen enkele minuten waan je jezelf op de Wijde blik. Daarnaast kun je ook een een rondje suppen door het Kortenhoefse plassengebied.

De sups zijn te huur per dagdeel (4 uur) voor € 40,00. Bij de receptie ontvang je een routekaart met bijbehorende uitleg en een waterdichte ton voor de suproute. De route is uitgezet door natuurmonumenten en de kortste route is ideaal voor een mooie suptocht. Met een beetje ervaring doe je er ongeveer 2,5 uur over.

Kortom, ontdek de Kortenhoefse plassen en geniet van wat de natuur te bieden heeft!
Tot 48 uur van te voren kosteloos annuleren
7 dagen per week bereikbaar
Trending
Unieke beleving
Service van begin tot eind
Catering mogelijk
Uitgebreide uitleg van de suproute
Gratis parkeergelegenheid langs de N201
Sanitaire voorzieningen aanwezig
Je huurt de sup al vanaf € 40,00

Wat is suppen?

Suppen staat voor stand up paddle. Je staat hierbij op een board dat vergelijkbaar is met een surfboard en waarop je je voortbeweegt met een paddle. Door het gebruik van de sup paddle is er, in tegenstelling tot surfen, geen wind nodig om het suppen te kunnen beoefenen. Je kunt de activiteit uitvoeren op sloten, meren, grachten, binnenwateren en havens. Zo ook; de Loosdrechtse Plassen en Kortenhoefse Plassen.

Maak een mooie tocht

Zin in een dagje (of dagdeel) suppen, dan hebben wij een prachtige sup route over de Kortenhoefse plassen. De Kortenhoefse plassen is een uitgestrekt laagveengebied met prachtige vergezichten, weidse plassen en smalle slootjes; perfect voor een actief tochtje op het water dus. Vraag bij de start van jouw sup tocht om de routekaart die je met een tocht van 2,5 uur over de plassen leidt.

Nog meer behoefte aan avontuur? Sup vanuit de Kortenhoefse haven onder de Vreelandseweg door en ga rechtsaf het Hilversums kanaal op. Let hier op het gele bord 'start kanoroute Kortenhoefse plassen', aan je linkerhand. Deze kanoroute is namelijk ook perfect te bevaren met jouw supboard.

Het water van de plas is helder en heeft bijna overal een zandbodem. Op een zomerse dag dus ook geschikt voor een frisse duik van het board af in het water. Aan de oevers vind je vele rietkragen en bomen. Op de plas mag je niet snel varen, dit maakt het ideaal om te suppen. Je kan hier genieten van het wuivende riet, waterlelies, gele plomp en de vele moeras- en rietvogels.

Andere sup mogelijkheden

De standaard vorm van suppen is inmiddels bij veel mensen bekend. Staand jezelf vooruit peddelen op het sup board. Toch zijn er nog veel meer mogelijkheden waar ook de Loosdrechtse plassen zich goed voor laten lenen.
Long distance paddling
Long distance paddling is niet zomaar een klein rondje peddelen, maar het afleggen van lange afstanden op een sup board. Het is niet alleen erg leuk, maar ook nog eens een super goede sportactiviteit. Je traint hiermee namelijk je been-, core-, arm-, schouder- en rugspieren tegelijk. Door deze intensieve training wordt deze variant van suppen ook wel vergeleken met een lange duurloop.
Sup yoga
Naast het afleggen van lange afstanden met suppen is het ook een optie om yoga uit te voeren op je sup board. Deze vorm van suppen is ook een goede vorm van een work-out en tegelijk ontspanning. Je moet hiervoor namelijk erg goed je balans kunnen houden, waardoor je veel spieren in je lichaam tegelijkertijd aanspant. Je ziet deze variant daarom ook steeds populairder worden onder de suppers. Zoek dus een lekker rustig plekje in de omgeving van de jachthaven en ga op zoek naar de juiste balans op jouw eigen board.

De Loosdrechtse plassen

De Loosdrechtse plassen zijn als achtertuin van Amsterdam en Utrecht uitermate geschikt om de prachtige natuur en het typisch Hollandse landschap te bewonderen. Huur bij ons een sup board en ontdek de mooie natuur aan de Vecht. Maak een stop bij de lokale horeca om even uit te rusten en te genieten van een koud drankje en de gezellige sfeer. Daarnaast kun je bij ons ook een boot huren, sloep huren of een kano huren. Al met al bieden Loosdrecht en de Loosdrechtse plassen alle ingrediënten voor een heerlijke dag.

Helemaal enthousiast geworden en zin om lekker een dagje op het water te spenderen? Samen met jou kunnen wij er voor zorgen dat jij, en eventueel je vrienden/collega’s/familie, een onvergetelijke dag zullen beleven tijdens deze leuke activiteit. Een sup board online reserveren is mogelijk op onze website. Wij zullen daarna contact met je opnemen en je van de nodige informatie voorzien. Wil je voordat je gaat reserveren meer informatie? Dan kun je altijd even contact met ons opnemen door ons te bellen of te mailen.