Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij Jachthaven Kortenhoef willen wij je een zo perfect mogelijke beleving meegeven. Dit doen wij door een hoge service aan te bieden, direct en goed contact met je na te streven en de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen. Dit geldt voor de jachthavens, de bootverhuur en de groepsevenementen. Dit alles proberen wij op een zo goed en maatschappelijk verantwoorde manier te doen, waarbij het milieu zo min mogelijk wordt belast. Door middel van deze verklaring willen wij je op de hoogte brengen van de activiteiten die het bedrijf onderneemt om op een maatschappelijk verantwoorde en duurzame manier te ondernemen. Niet alleen op dit moment, maar ook met het oog op de toekomst, zijn wij ons bewust van onze verantwoordelijkheid binnen de maatschappij. Zo zijn wij kritisch op onszelf, kijken wij continue naar verbeteringen, naar nieuwe ontwikkelingen en proberen dat op een innovatieve manier toe te passen binnen onze organisatie.

Jachthaven Kortenhoef heeft duurzaamheid en milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Gezien onze ligging aan De Wijde Blik, nabij het prachtige natuurgebied de Kortenhoefse Plassen, zijn wij ons bewust van de waarde van dit gebied. Een prachtig natuurgebied waar wij respectvol mee om gaan. Wij zijn aangesloten bij de Blauwe Vlag, waardoor wij aan alle wettelijke bepalingen voldoen met betrekking tot milieu. Daarnaast steken wij dagelijks energie in extra handelingen om milieuvervuiling te voorkomen. Enkele voorbeelden hiervan zijn het scheiden van afval, welke wordt opgehaald en verwerkt door Renewi Hilversum, het innemen van oude accu’s en afgewerkte olie, het gebruiken van timers op de waterkranen, het gratis beschikbaar stellen van elektrisch Solexen aan al onze haven klanten, het goed informeren van onze dagrecreanten en ligplaatshouders en het meegeven van afvalzakken tijdens boottochten zijn slecht enkele voorbeelden. Uiteraard zijn al onze medewerkers op de hoogte van het Blauwe Vlag programma en zij zullen tijdens hun werkzaamheden handelen naar de normen van de Blauwe Vlag.

Naast de Blauwe Vlag gaan wij ons aankomend jaren focussen op de groene wimpel, extra criteria op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, de Green Key, een internationaal keurmerk waarbij voldaan moet worden aan enkele verplichte en optionele maatregelen met betrekking tot milieuzorg en MVO. Tevens gaan wij onze communicatie kanalen digitaliseren om zo minder papier te gebruiken. Naast onze bijdrage werken wij ook samen met partners die eenzelfde ideaal uitstralen. Zo werken wij samen met Natuurmonumenten en diverse restaurants die ook op een maatschappelijk verantwoorde manier ondernemen.

Bij nieuwe investeringen of de aanschaf van nieuwe producten en materialen proberen wij altijd voor de meest duurzame oplossing te kiezen. Zo vervangen wij bestaande lampen voor LED-verlichting, beschikken wij over een moderne verhuurvloot, hebben wij elektrische Solexen in de verhuur i.p.v. de traditionele Solex en gaan wij over op zonne-energie en groene stroom.
Verder beschikt de jachthaven over een vloeistofdichte afspuitplaat om te zorgen dat alle werkzaamheden veilig kunnen gebeuren en de plassen schoon blijven. Werken wij met een elektrische hijskraan en is onze heftruck voorzien van LPG i.p.v. diesel.

Hierdoor wordt er op een duurzame en milieubewuste manier gehandeld.

Jachthaven Kortenhoef is ook sterk betrokken bij goede doelen, mooie initiatieven en lokale verenigingen om zo een maatschappelijke rol te vervullen. Wij bieden jaarlijks meerdere stageplaatsen aan voor studenten. Zo hebben wij regelmatig stagiaires van o.a. TIO, IVA en Hogeschool van Amsterdam. Wij proberen hiermee de maatschappelijke betrokkenheid te verhogen en de studenten iets mee te geven voor het bouwen aan hun verdere carrière.

Naast stageplaatsen is Jachthaven Kortenhoef ook actief binnen het lokale verenigingsleven, zo steunen wij het jaarlijkse beachvolleybal en beachvoetbal toernooi, sponseren wij een lokale voetbalvereniging, doneren wij aan de carnavalsvereniging Kortenhoef en werken mee aan het realiseren van schaatstochten gedurende de winter periode.

Ook landelijke goede doelen en initiatieven dragen wij een warm hart toe. Een mooi voorbeeld hiervan is onze donatie aan KIKA en het Prinses Maxima Centrum waar de beste zorg voor kinderen met kanker en onderzoek naar kinderkanker wordt gedaan, dit alles onder één dak. Voor de ouderen in ons land zijn wij ook in actie gekomen. Zo hebben wij een mooi steentje kunnen bijdrage aan het programma Geer & Goor van RTL waarbij zij de eenzaamheid van oudere onder de aandacht brachten. Door een donatie van ruim € 3.500 euro te doen aan het Nationaal Ouderen Fonds hebben wij ruim 125 ouderen een fantastische dag kunnen bezorgen in onze prachtige omgeving.

Wij ondernemen op een maatschappelijk verantwoorde manier en gaan respectvol om met onze omgeving, dat zeggen we niet alleen, we maken het, waar we kunnen, ook waar. Wij hopen dat je samen met ons wilt streven naar een betere omgang met het milieu en de maatschappij. Zo wordt het bij Jachthaven Kortenhoef gezelliger en betekenen wij ook iets voor elkaar.


Directie Jachthaven Kortenhoef