Blauwe Vlag en Groene Wimpel voor Jachthaven Kortenhoef

De Blauwe Vlag is een exclusief eco-label dat wordt uitgereikt aan stranden en Jachthavens in ruim 30 landen in Europa, Afrika, Nieuw Zeeland, Canada en het Caribische gebied.

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Het doel van het Blauwe Vlag Programma is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd.

Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede stranden en jachthavens.

Voor de havens geldt:
Water en kaden zijn schoon
Goede hygienische en sanitaire voorzieningen zijn aanwezig
Er is een gescheiden afvalinzamelingsysteem
Lozingen van afvalwater van boten zijn verboden
Reddings- en blusmaterialen zijn aanwezig
Er is een havenreglement met gedragscodes voor bezoekers
Informatie is beschikbaar hoe om te gaan met natuur en milieu
Groene Wimpel
Jachthaven Kortenhoef ontving boven op de Blauwe Vlag ook de zogenoemde Groene Wimpel. Deze Groene Wimpel is een waardering voor extra inspanningen die de koplopers van Blauwe Vlag jachthavens verrichten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.