Vaarroutes
Bootverhuur Jachthaven Kortenhoef is gelegen aan de Wijde Blik, te Kortenhoef.
Het Kortenhoefse plassengebied is ontzettend mooi en rustig. Zo zijn er diverse eilanden met stranden, waar u en uw vrienden heerlijk kunnen genieten. Daarnaast behoort het water tot een van de schoonste wateren van Nederland, waardoor u er met een gerust hart kunt zwemmen. Deze prachtige plas is direct verbonden met het Hilversums Kanaal, die op zijn beurt weer in verbinding staat met “de Vecht” en de “Loosdrechtse Plassen”.

Omdat de jachthaven centraal gelegen ligt, kunt u vanuit hier diverse routes varen. Zo kunt u de route richting Weesp volgen en als u vroeg bij ons bent zelfs doorvaren naar Muiden. Wanneer u de andere kant van “de Vecht “ opvaart, komt u langs de prachtige plaatsen; Vreeland, Loenen aan de Vecht, Nieuwersluis, Breukelen en Maarssen. Wanneer u langs deze plaatsen vaart zult u versteld staan van de prachtige landgoederen, monumentale gebouwen en gezellige entourage.
Vanaf de Vecht kunt u ook, na het passeren van de Mijndense sluis, direct de Loosdrechtse Plassen opvaren waar u diverse restaurants en eilanden zult aantreffen. Deze bekende ronde wordt ook wel “Rondje Loosdrecht” genoemd. Na het nuttigen van uw lunch in Loosdrecht, kunt u weer heerlijk doorvaren richting de ’s-Gravelandse vaart om zo vervolgens via het Hilversums Kanaal weer bij ons terug te keren in Kortenhoef.

Mocht u een boot huren hebben bij voor elke verhuurboot een geschikte vaarroute. Sloepenroute voor de sloepen, de kanoroute voor de kano liefhebbers en een plassenkaart voor onze motorboten.